Εκδήλωση Μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα (Φωτογραφίες)

 

Εκδήλωση μνήμης από την συμπλήρωση 559 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποιήθηκε εχθές στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Καστοριάς.

Νωρίτερα είχε τελεστεί και επιμνημόσυνη δέηση για τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους πεσόντες κατά την Άλωση της Βασιλίδος των πόλεων.

«Η μουσική εκδήλωση μας θύμισε ξανά το θλιβερό εκείνο γεγονός της Αλώσεως της Πόλης από τους Τούρκους», τόνισε στις δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, ενώ εστιάζοντας την αναφορά του στην αποφράδα εκείνη ημέρα τόνισε:

«Από τη φρικτή και μαύρη ημέρα της 29ηςΜαΐου του 1453, πρέπει να πάρουμε και εμείς δύναμη και παραδειγματισμό από το δικό τους αγώνα. Πρέπει να αντιστεκόμαστε και απόδειξη είναι ότι μπορεί να έπεσε η Πόλη, όμως εμείς σαν έθνος και σα θρησκεία δε θα πέσουμε ποτέ».

Άσματα και θρήνους για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, καθώς και βυζαντινούς ύμνους, απέδωσε η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης  Καστοριάς «Ο Άγιος Μηνάς» και  ο Σύλλογος Μικρασιατών Άργους Ορεστικού «Η Κύζικος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *